I mitten av förra seklet övertog Sonja och hennes man Otto det gamla klockarebostället från 1895. De bodde kvar livet ut och gjorde huset till vad det är idag. Inte minst den stora trädgården förvandlades under Sonjas kärleksfulla händer till en oas av rosor, tulpaner, buxbomsgångar, fruktträd och bärbuskar. Otto sägs ha dragit den stora plogen själv i potatislandet på baksidan. Idag är potatisen, grönsakerna och jordgubbarna borta, men mycket annat är kvar och ett ett varsamt återuppbyggnadsarbete har påbörjats.

Sonjas hus har mycket av det gamla bevarat, som trägolven och spegeldörrarna, medan kök, badrum och vind nyligen renoverats och byggts om. Huset består av fyra rum, kök och inredd vind. Nybyggt duschrum med toalett och handfat, separat toalett, hall och liten köksfarstu. Kök med gjutjärnsspis i gammal stil. Två sovum; ett med en 160 bred dubbelsäng och garderob, det andra med en våningssäng. På vinden finns ytterligare minst två sovplatser. Källare med tvättmaskin.
Hela huset är 125 kvadratmeter stort och trädgården 1300 kvadratmeter. Verandan har två korgstolar och litet bord och utgång till trädgården. Gårdshus med solstolar, grill och sällskapsspel. I trädgården finns hängmatta och uteplats med bord och korgstolar. Fjärrvärme gör det lika trevligt att bo här året om.  Fiber-bredband öppnar upp för massor av möjligheter!